Pařez pro tatínka
Potřebné ingredience
Klasika: Mramorový dort s čokoládovým krémem, uvnitř jahody a okolo čokoláda.
Postup přípravy
Tatínek nerad potahované dorty - nechutnají mu žádné hmoty na potahování. Tak dostal něco s čokoládkou - tu může. Hříbky a hmyz jsem koupila v cukrárně a lístky s travičkou je bílá čokoláda se zelenou potravinářskou barvou.
Barva se v čokoládě nechtěla rozpouštět, tak jsem do ní přidala lžíci zakysané smetany a šlo to pěkně.
"Splácaný" pařez, omazaný krémem.
Již omazaný čokoládkou a dozdobený muchomůrkami, hmyzem a listím. Na kořenech je čokoládové "jehličí" - to vymyslela Simonka. :-)
Je tu i jeden hřib "pravák".
Na přání oslavence: Motorce JAWA 550 se říká "pařez" (pro nás laiky). Taťka chtěl myslím raději dort s motorkou, ale já jsem vyrobila tento. :-)
A když už jsem byla tak rozepsaná, tak jsem připsala i přání.
A letecký pohled.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Mmyška
(upraveno)
19. 3. 2009, 10:12
Gabčo krásný pařez
Ilonáček
(upraveno)
18. 3. 2009, 21:54
Macik 2006
(upraveno)
15. 3. 2009, 23:13
super dortík
Dermajetics
(upraveno)
15. 3. 2009, 14:47
nádhera
Anelis
(upraveno)
14. 3. 2009, 14:10
krásný pařez, moc se povedl
akr
(upraveno)
14. 3. 2009, 13:22
krásný pařez
ajoun
(upraveno)
14. 3. 2009, 12:30
Jéé, moooc krásný
lejča
(upraveno)
14. 3. 2009, 11:01
krásný pařízek
nobstice
(upraveno)
14. 3. 2009, 10:59
moc pekny to mramorovani se ti povedlo uzasne,ja tak peknou kresbu nikdy nemam
Gaaby
(upraveno)
14. 3. 2009, 13:26
@nobstice
Děkuji za uznání. Taky to byly dva korpusy dvakrát prořízlé, takže jsem bybírala z šesti různých možností - tedy z osmi, protože ty prostřední se dají i otočit. Tak jsem mohla vybrat ten nejlepší. Ty ostatní některé taky nebyly nic moc.